Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Είσαι άνεργος?Είσαι και γαϊδούρι!

Ναι, πάει καιρός. Άκουσα μπόλικη γκρίνια και το κατάλαβα. Όπως λέει και μια ψυχή, λίγο η ζέστη λίγο τα λόγια του παπά δεν θες και πολύ να ξεφύγεις.

Και εγώ αυτό το διάστημα ξέφυγα.Το ομολογώ. Θυμήθηκα πως είναι να βγαίνεις έξω και να ξεχνάς να γυρίσεις σπίτι σου. Κακό δεν μου φάνηκε μεταξύ μας, πολυέξοδο ναι. Το καλοκαίρι έχει την αύρα του την ταξιδιάρα. Ξεκινάς για κάπου, καταλήγεις αλλού και δεν σε απασχολεί καθόλου αν το πρωί σε περιμένουν ένα σωρό υποχρεώσεις, φωνές, δουλειές, αρχισυντάκτες κτλ κτλ. Ζωή λέγεται και αυτό και συνεχίζεται δεν σταματάει, απλά το δέχεσαι με περισσότερη υπομονή.

Βγήκα πολύ, άκουσα "πολλά" δεν πίστεψα τίποτα και πολύ καλά έκανα δηλαδή. Μαζί με την αύρα του καλοκαιριού έρχονται και οι υπερμπούρδες. Ναι, συμφωνώ αυτές είναι παντός καιρού, απλά το καλοκαίρι λέγονται σε ασύδοτο βαθμό! Είπαμε, η ζέστη τα λόγια του παπά κτλ κτλ

Έψαχνα όμως το κάτι διαφορετικό για μπορέσω να το μοιραστώ. Όλα τα υπόλοιπα των τελευταίων ημερών τα έχω υπέρ - αναλύσει.

Ημέρα Τρίτη, θέατρο βράχων. Ένα ζευγάρι κάθεται δίπλα από την Νατασούλα η οποία κάθεται δίπλα σε εμένα. Γαλάνη - Αλεξίου live. Δεν χάνεται.
Ο τύπος έχει ακουμπήσει το κράνος του πιάνοντας ελάχιστο χώρο στο ξύλινο δάπεδο. Και ξαφνικά πλησιάζει μια κυρία.


"Βγάλτο να καθίσω"
"Κυρία μου δεν χωράτε"
"Βγάλτο χωράω σου λέω" (του ποτέ δεν χωρούσε εγγυημένα)
"Μα δεν χωράτε σας λέω, ήρθατε αργά (21:20 άφιξη 21:30 έναρξη συναυλίας) και δεν φταίω αν δεν μπορείτε να βρείτε θέση. Εμείς είμαστε χαζοί που περιμένουμε τόση ώρα?
"Είσαι άνεργος και γαϊδούρι προφανώς νέε μου για να έρχεσαι μιάμιση ώρα νωρίτερα, ντροπή σου"...

Είσαι άνεργος και γαϊδούρι λοιπόν. Νέα ατάκα in town!Όσοι δηλαδή πράξαμε το φυσιολογικό - να είμαστε τουλάχιστον 1 ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας εκεί - είμαστε άνεργοι και γαϊδούρια κιόλας!

Γελούσαμε όταν έφυγε η εν λόγο "κυρία".Και όλοι μας ήμασταν περίπου κοντά στα 30.Άραγε αναρωτήθηκε η "κυρία" για πιο λόγο μπορεί και κάποιοι από τον χώρο να είναι άνεργοι? Μήπως επειδή  κάποιοι σαν και αυτή βολεύτηκαν εις βάρος της δικιάς μας γενιάς? Και είναι τόσο προκλητική που μας αποκαλεί και γαϊδούρια? Μετά αναρωτιόμαστε γιατί φτάσαμε ως εδώ. Λυπάμαι για ορισμένους ανθρώπους που έμαθαν στα έτοιμα, τα βολεμένα και τα δήθεν. Μεγάλε, πέθανες και δεν το ξέρεις! Τα λέμε!


ΥΓ: Ψηλούλα μου, ναι εσύ με το κατάμαυρο μαλλί επανέλαβε το πολλές φορές στον εαυτό σου: I'm not giving up...Just starting over!Περαστικούλια!


ΥΓ: Nατασάκι μου, ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα! :-)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.