Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Gravity

Βαρύτητα =  Στη φυσική , βαρύτητα ονομάζεται η ιδιότητα των υλικών σωμάτων να έλκουν άλλα υλικά σώματα. Τα ελκόμενα σώματα κινούνται με επιταχυνόμενη κίνηση προς το έλκων σώμα. Οι έλξεις είναι αμοιβαίες.

Η βαρύτητα στη γη έλκει τα υλικά σώματα και προκαλεί την πτώση τους στην επιφάνειά της όταν αφεθούν ελεύθερα. Επιπροσθέτως, η βαρύτητα είναι η αιτία της ύπαρξης της γης, του ήλιου και των άλλων αστρικών σωμάτων. Χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε ζωή, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Η βαρύτητα είναι επίσης υπεύθυνη για την τροχιά της γης και των υπόλοιπων πλανητών γύρω από τον ήλιο , την τροχιά της σελήνης γύρω από τη γη τον σχηματισμό παλιρροιών και άλλα φυσικά φαινόμενα που παρατηρούμε.

Είπα να το ξεκινήσω λίγο επιστημονικά το θέμα, για τους γνώστες του είδους. Ποτέ μου δεν αγάπησα τα μαθηματικά την φυσική ή την χημεία, αλλά μιλάμε για εμένα τώρα. Μάλλον αναγούλα μου έφερναν. Ήμουν πάντα παιδί της σ(Σ)οφίας, και μεταφορικά και κυριολεκτικά μιλώντας. Να ναι καλά η γυναίκα μας έδειξε το σωστό δρόμο να βαδίσουμε, πράγμα που το κάνει ακόμα με τεράστιο ζήλο στις γενιές που ακολούθησαν την δική μας.
Το τραγούδι των coldplay τράβηξε την προσοχή μου για πολλούς λόγους. Αφενός για την φωnή του εκπληκτικού Chris Martin, αφετέρου για την υπέροχη μελωδία που την ντύνει και βέβαια για τον τόσο ταξιδιάρικο στίχο. 


It's been a long time coming,
Such a long, long time.
And I can't stop running,
Such a long, long time.
Can you hear my heart beating?
Can you hear that sound?
Cause I can't help thinking
And I won't stop now


And then I looked up at the sun and I could see
Oh, the way that gravity pulls on you and me,
And then I looked up at the sky and saw the sun,
And the way that gravity pushes on everyone,
On everyone...


Βαρύτητα , λοιπόν. Έλξη, προσμονή, ανάγκη , κτλ κλτ. Το ένα νομίζω φέρνει αυθόρμητα το άλλο, όταν πρόκειται για 2 ανθρώπους. Τον-την  βλέπεις απέναντι σου, έτσι ξαφνικά και χωρίς να χρειάζεσαι πολλές διευκρινήσεις απλά ξέρεις ότι αυτός ο άνθρωπος σου ταιριάζει. Σε ελκύει, σε τραβάει, για έναν ανεξήγητο λόγο, ο οποίος δεν σε πολύ ενδιαφέρει κιόλας. Εσύ κινείσαι προς τον στόχο σου. Χωρίς σχέδιο, χωρίς λύση στην εξίσωση, θεωρώντας δεδομένο ότι θα καταφέρεις να ξεπεράσεις τα όποια λάθος αποτελέσματα στις πράξεις του "κομπιούτερ" σου. Γλυκό συναίσθημα, το οποίο ακολουθεί μια ακόμα πιο γλυκιά προσμονή , όταν πλέον το μυαλό σου "κουμπώνει" με του - της απέναντι. Εκεί παίρνει θέση η προσμονή για την επόμενη φορά που θα τον-την δεις μπροστά σου.
Γενικά η λέξη βαρύτητα από όπου και αν την πιάσεις ή την χρησιμοποιήσεις έχει μια δόση αλήθειας. Από την έλξη μέχρι την λέξη που θα ξεστομίσεις. Το βάρος της ερμηνείας μια πρότασης έως το αυθόρμητο την πράξης.


Δεν ξέρω αν τέτοιου είδους αυθόρμητες κινήσεις έχουν πάντα θετικά αποτελέσματα. Ζούμε σε καιρούς που τον ρομαντισμό όσο και αν τον αγαπάμε μας εγκαταλείπει κάθε μέρα και περισσότερο. Την θέση του στη ζωή μας παίρνει ο ρεαλισμός. Όσο και αν δεν μας αρέσει (καθόλου για την ακρίβεια) αυτό αποτυπώνεται καθημερινά όλο και περισσότερο. Πάρα ταύτα καλό θα είναι να διατηρούμε το αυθόρμητο του χαρακτήρα μας. Κ'οταν η "βαρύτητα" χτυπήσει την πόρτα μας να ρισκάρουμε και λίγο τη βολή μας, Ποτέ δεν ξέρεις πόσο δυνατή και αποτελεσματική είναι η έλξη. Άλλωστε όπως έλεγε και ο Βιργίλιος και μου έμαθε καλά ο "σοφός" : "η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς"! Τα "βαρύτατα" σέβη μου.


ΥΓ: Ευχαριστώ όλους που με τίμησαν στα γενέθλιά μου. Ακόμα και εκείνους που δεν το έκαναν. Για εμένα θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Με μερικούς μάλιστα μας δένουν πολλά περισσότερα από μια φιλία. Κάποιοι κύκλοι κλείνουν και κάποιοι ανοίγουν έτσι ξαφνικά. Κ' ας πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια. Όπως σου τόνισα, "κάποιοι άνθρωποι δεν παύουν ποτέ να είναι αληθινοί"0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.