Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Αλήθειες...

Υπάρχουν άνθρωποι που σε κερδίζουν χωρίς να σε εντυπωσιάσουν και άλλοι που σε χάνουν τόσο εντυπωσιακά. Αλήθεια μεγάλη μου είπε η Γωγούλα και δεν θα διαφωνήσω μαζί της. Αλήθεια...Ωραία λέξη της αποκρίνομαι, όσο σπάνιο είναι να την πετύχεις, τόσο σπάνιο είναι και  να την ακούσεις. "Γυμνή" ειδικά, πρόκειται για "είδος" προς εξαφάνιση. Με το υπόλοιπο της πρότασης δεν πολύ ασχολήθηκα, δεν χρειαζόταν. Όποιος έχασε, έχασε, κάποιος άλλος κέρδισε. Έτσι είναι αυτά.

Η αλήθεια έχει και αυτή τον τρόπο της. Υπάρχει αυτή του , την λέω ευθέως χωρίς σάλτσες και αυτή του, λέω την μισή χωρίς πικάντικες ή μη λεπτομέρειες που γνωρίζω ότι θα ενοχλήσουν τον άλλο-η χωρίς να περιλαμβάνω ίχνος ψέματος στην πρόταση. Είναι και αυτός ομολογώ ένας τρόπος. Όλα εξαρτώνται από τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου και κατά πόσο μπορεί, έχει το θάρρος, το κουράγιο, την θέληση, το σθένος πολλές φορές και το θράσος να στην πει ολόκληρη αν όχι την μισή χωρίς τις επίμαχες λέξεις που θα σε εξοργίσουν. Το θέμα είναι κατά πόσο θέλεις να την ακούσεις και αν την αντέχεις?

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να ζουν στο ψέμα τους. Βολεύει καλύτερα από το να αντικρίσουν κατάματα μια "αλήθεια' που θα τουμπάρει την καλοσχηματισμένη - βολεμένη ζωή τους. Δεν τους αδικώ, ξέρεις πόσα ζευγάρια ζουν το δικό τους ουτοπικό παραμύθι λέγοντας ο ένας στον άλλο αλήθειες που βολεύουν? Πολλά σίγουρα. Έχω πρόχειρα 4-5 παραδείγματα... Όταν όμως έρχονται αντιμέτωποι με την αλήθεια καταρρέει το σύμπαν. Τυχαίο σίγουρα δεν είναι...Υποθέτω πως ανήκουν στην κατηγορία, δεν αντέχω να ακούω αλήθειες. Όλοι το έχουμε περάσει κάποια στιγμή στην ζωή μας, αλλά δεν το κάναμε βίωμα...Τα σέβη μου





ΤIP ΗΜΕΡΑΣ: Οι σκέψεις είναι οι σκιές των αισθημάτων μας. Πάντοτε σκοτεινότερες, κενότερες και απλούστερες...









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.