Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

O μικρός λευκός πλανήτης της "τσιπούρας"


Κόλυμπαμε, κόλυμπάμε.. Το έλεγε η αγαπημένη μου Ντόρις στο Νέμο. Νομίζω οτι μας ταιριάζει απόλυτα..
Αφού κολυμπήσεις, πεις τα δικά σου και εσυ σαν και αυτήν, ξεχάσεις τα άλλα μισά που θές να εκφράσεις και κάνεις την παρέα με τις τσιπούρες να ξεκαρδιστεί στα γέλια, αποφασίζεις έτσι στα ξαφνικά, γιατί σου ήρθε πάνω στη τρέλα σου να σηκωθείς να φύγεις. Πλήττεις ρε αδερφέ τώρα, άλλωστε δεν είσαι και για χόρταση! Και αύριο μέρα ηλιόλουστη είναι, θα τα ξαναπείτε με την τσίπουρο-παρέα κάπου στα ανοιχτά της Βουλιαγμένης! Αναχωρείς κουνάς νευρικά την ουρά, καθώς φημίζεσαι για το πόσο νευρόσπαστο είσαι και βγάζοντας τα γνωστά φτερά που μόνο εσυ μπορείς να έχεις, πετάς για το γνωστό μικρό λευκό πλανήτη! Κάθεσαι στο γνωστό καναπέ, αναπαυτικά δεν νομίζω γιατί εντός ο λίγου πάλι θα σηκωθείς οποτε μην σπαταλάς και τσαμπα ενέργεια για να βολευτείς! Και απο εκεί, παρατηρείς.. Βλέπεις την αδικία, τον πόνο, την θλίψη. Την φτώχεια, τους δήθεν, τους ματσωμένους, τους ψεύτες. Και δακρύζεις. Γιατί ο κόσμος χάλασε τόσο? Εσυ στο κεφάλι σου τα βλέπεις ολα ρομαντικά! Η αλήθεια όμως δεν ήταν ποτέ ρομαντική, το ίδιο και η πραγματικότητα. Είναι σκληρές και άδικες. Και αυτό σε ενοχλεί! Πολύ όμως!

Θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, θες να βλέπεις τους πάντες να γελούν, μα σιγά σιγά με τα χρόνια έχεις καταλάβει οτι αυτό δεν είναι στο "χέρι σου". Αυτό σε χαλάει.
Παρατηρείς πιο βαθιά, βλέπεις χωρισμούς κλαμένους ανθρώπους. Γιατί έχουν γίνει ολα τόσο περίπλοκα άραγε? Γιατί οι άνθρωποι κολυμπούν σε βαθιά νερά διαλέγοντας άλλους ωκεανούς. Η περιέργεια έχει και αρνητικά σημεία φωνάζει η διπλανή τσιπούρα που διάβασε την, μόνιμα ανοιχτό βιβλίο, σκέψη σου. Άτιμη περιέργεια, ψιθυρίζεις.
Στο διπλανό κόκκινο πλανήτη έχει στηθεί ένα πάρτι. Σίγουρα η παρέα της τσιπουροπούλας έχει κέφια πάλι. Δεν είναι ανάδρομος ο Ερμής ευτυχώς. Γέλια, χαρές μουσική, χορός, ανέκδοτα για "ροφούς" ακούγονται μέχρι τον λευκό πλανήτη. Η μικρή τσιπούρα αναρωτιέται: Μήπως να πάω, να δοκιμάσω λίγο την τρέλα της στιγμής? Δεν της πήρε πάνω απο 1 δευτερόλεπτο να αποφασίσει.. Τα φτερά άνοιξαν και ετοιμάζονται για νέες περιπέτειες. Μπορεί το χρώμα του πλανήτη να μην της αρέσει καθόλου, μπορεί εκεί να βρει "ψάρια" που δεν τα γουστάρει, μπορεί να έχουν ελληνική βραδιά που την βαριέται απίστευτα, μπορεί να έχουν γαύρο για δείπνο, αλλά θα το ρισκάρει. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει.. Τα πελαγίσια σέβη μου!


ΥΓ. Ακόμη αναρωτιέστε τι είναι αυτός ο λευκός πλανήτης? Οι "τσιπούρες" θα καταλάβουν αμέσως! Οι υπόλοιποι ανήκετε στην γή ή τον αέρα! Καλό και αυτό, αλλά θα πάρω το κολύμπι! Φτιάχνει μεταξύ άλλων και κορμί!Ακούς πατριώτη?

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.