Τρίτη 5 Μαΐου 2009

A night to remember...


Είχα καιρό να περάσω τόσο καλά, ομολογώ. Η παρέα ήταν τόσο τρελή όσο χρειαζόταν, και η αυθόρμητη απόφαση για έξοδο με την Μαρία, κατέληξε σε ξενύχτι μέχρι πρωίας. Αυτά τα απρόσμενα ρε παιδί μου είναι ότι χρειάζεσαι για να ξεχνιέσαι από την καθημερινότητα. Τα μάτια μου είδαν πολλά χθες βράδυ, σε σημείο που η Μαρία μου έγνεψε με τον δικό της τρόπο να ηρεμήσω πριν πάθω κανένα πρόωρο εγκεφαλικό.
Την σέβομαι και την θαυμάζω. Θα στα πει σταράτα χωρίς μισόλογα "Έχω γίνει σαν άνδρας, πλέον", μονολογεί μετά την 4η γύρα βότκας με λεμόνι από τον ξανθό κούκλο του μπαρ που γλυκοιτάζει όλο το βράδυ. "Πονάω ακόμη, και δεν μπορώ να ξεχάσω. Γιατί τόση κακία"?
Τι μπορείς να συμβουλέψεις έναν άνθρωπο που χώρισε 4 μήνες μετά τον γάμο του?Τι μπορείς να πεις σε μια κοπέλα τόσο ευαίσθητη, που στο μπάτσελορ της, έμεινα κάγκελο όταν μου είπε, "παντρεύομαι έναν άνθρωπο που με βάζει για ύπνο και είναι πάντα εκεί"
Και τώρα σιωπή. Η Πέμπτη της "αλλαγής πλησιάζει απειλητικά .Έτσι το βλέπει αυτή στο κεφάλι της, θεωρώ. Λύτρωση κατ' εμέ. .
Αλλαγή πλεύσης, αλλαγή συμπεριφοράς. Εμπιστοσύνη υπό το μηδέν, αρνητισμός, τείχη παντού και συμπεριφορά που σίγουρα δεν αρμόζει στον γλυκό και συνάμα αγαθό παιδί που κρύβει μέσα της. Γιατί αυτό είσαι κατά βάθος και το ξέρεις. Ένα αγαθό παιδί, γεμάτο ενέργεια, μπόλικη δόση τρέλας , αγάπη για τους γύρω σου και ας τους ξέρεις ελάχιστα.
Η περίπτωση της Μαρίας δεν είναι μοναδική. Ένα έντονο ψυχολογικό σοκ με καταθλιπτικές τάσεις, πολλές φορές φτάνει το άτομο στο σημείο να λειτουργεί εντελώς αντίθετα από αυτό που πρεσβεύει. Καλή άμυνα και επίθεση είναι τα συστατικά της νίκης, λένε. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο αποτελεσματικό και στη ζωή.
Μετά το έκτο ποτό στη σειρά , η γλώσσα είχε λυθεί για τα καλά. Πολλά από αυτά που άκουγα με θύμωσαν και για κάποια άλλα το δάκρυ δικαίως θα ήταν δικαιολογημένο. Τα πε και ξαλάφρωσε. Λες και έβλεπες ένα παιδί που θέλει να το πιάσουν από το χέρι προκειμένου να το πάνε στην δική του ευτυχία. Την παιδική χαρά.
Η "παιδική χαρά" της Μαρίας είναι στο κεφάλι της μέσα. Εκεί θα βρει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που μου έθεσε. Εκεί, καμία βοήθεια δεν χωράει. "Μίλα με σένα, μαζί με σένα όμως". 10 διαφορετικούς ανθρώπους να ρωτήσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάρεις δέκα διαφορετικές απαντήσεις. Οπότε μαζί με τις δικές σου σκέψεις, το κουβάρι μεγαλώνει. Αυτό που ειλικρινά πιστεύω είναι ότι πρέπει αρχικά να εμπιστευτείς εσένα. Έπειτα θα καταφέρεις να ακούς και τις σκέψεις των άλλων και να νοιώσεις πάλι από την αρχή.
Συγκινήθηκα αρκετά, χθες Είναι και η περίοδος περίεργη, ωστόσο καταφέραμε το "greek parody" να το μετατρέψουμε σε μια εξαιρετική βραδιά η οποία μας βρήκε 8 η ώρα το πρωί σπίτι να τρέχουμε πανικόβλητες προκειμένου να προλάβουμε το deadline της Χρύσας.
To έγραψα, άλλωστε και στο μήνυμα: Είχα καιρό να περάσω τόσο καλά, σ' ευχαριστώ". Η απάντηση ήταν κατατοπιστική...Τα σέβη μου



ΥΓ Η μέρα περιείχε και μωρό. Μεγάλωσε το σκατό! Αλλά, γμτ μοιάζει στον γαύρο τον πατέρα της!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.