Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ο νόμος του "Ζέπελιν"


Ωραίο πράγμα το μπαλκόνι στα σπίτια.. Αααα όλα κ'ολα. Είμαι φαν και δεν σηκώνω κουβέντα! Κάθεσαι αραχτός κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες στο μπαμπού(καλά και χωρίς μπαμπού πάλι κάθεσαι) απλώνεις και τα πόδια στο σκαμπό, ποτάκι στο χέρι, καλή παρέα, αεράκι και δεν πάνε πνιγούν τα πάντα! Ο "Παναθηναϊκός και η Μάντσεστερ να κερδίζουν, οι άλλοι να πάνε τα γαμηθούν (ναι εντάξει οκ, το έγραψα όπως με βολεύει, πειράζει??)
Και εκεί που με περίσσια χάρη αερίζεις τις πατούσες σου(χμμ) απολαμβάνεις το τσιγαράκι σου , το ποτάκι σου και λές τις μαλακίες του αιώνα με τους κολλητούς σου, τσούπ πετάγεται σαν να μην πω τι ο γείτονας απο το απέναντι μπαλκόνι και σε καρφώνει ενώ παράλληλα προσπαθεί να ακούσει τι θα πεις, μπας και βγάλει και καμία είδηση να χει να πορεύεται με τους υπόλοιπους της γειτονιάς στην επόμενη μάζωξη tea hour σε κάποιο από τα γνωστά σπίτια της γειτονιάς!Kαι όλα αυτα ενώ ποτίζει..καθαρίζει κτλ κτλ!
Και να ήταν μόνο το καλοκαίρι..Είναι πάντος καιρού και εποχών ο mr Ζέπελιν γείτονας! Ελέγχει τους πάντες και τα πάντα, ξέρει πότε φεύγεις πότε έρχεσαι με ποιον τα χεις, πώς είναι ο συγκεκριμένος, τι αμάξι οδηγεί, πάνω κάτω την ηλικια του(κόβει βρε το μάτι) και ποιες είναι οι φίλες σου - φίλοι σου! Ότι πάλι δεν γνωρίζει γιατι δεν έχει πηγή για πληροφόρηση, ααα δεν πτοείται Σε ρωτάει..Σιγά μην δεν κάνει ρεπορτάζ..Πως θα έχει μια εμπεριστατωμένη άποψη..Τι, μεσοβέζικα πράγματα?Οοοοοοοοχι, καλέ μου! Ή κάνουμε σωστές δουλειές ή δεν κάνουμε!
Και το μεγάλο γέλιο της υπόθεσης γείτονας, είναι ότι ενώ ξέρει πως γνωρίζεις οτι σε παρακολουθεί, προσπαθεί να το καλύψει κοιτώντας αδιάφορα προς άλλη κατεύθυνση την ώρα που φεύγεις ή καλύπτεται πίσω από ένα παντζούρι το οποίο ίσα ίσα που ανοίγει για να μπορεί να παρακολουθεί με την ηρεμία του χωρίς να δίνει στόχο! Λες και εσύ δεν τον βλέπεις..Εντάξει έναν αστιγματισμό τον έχω αλλά εντελώς γκαβή δεν είμαι!
Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση? Σαφώς και δεν αμπαρώνεσαι μέσα, σαφώς και δεν πας στην άλλη γωνία για να σε πάρει ο φίλος ή η φίλη σου με το αυτοκίνητο!Λειτουργείς σαν να μην υπάρχει, απλά την κατάλληλη ώρα, του δίνεις να καταλάβει με τον δικό σου μοναδικό τρόπο πόσο τρόμπας είναι ενώ παράλληλα πουλάς και το παραμύθι του αιώνα το οποίο (στανταρ άσσος), θα μάγευε ακόμη και το Φώσκολο!
Π.χ Στη δική μου περίπτωση μια μέρα ο περίεργος γείτονας είχε λυσσάξει για τον τόπο προορισμού του αδερφού μου καθώς παρατήρησε έντονη κινητικότητα στο σπίτι και βαλίτσες στο αυτοκίνητο!
Σενάριο Α' :"Αναχωρεί για Αμερική, καθώς θα διαπραγματευτεί την εξαγορά ενός σπιτιού γιατί κατά ένα μεγάλο μέρος θα χρειαστεί να μετακομίσει εκεί, λόγω εργασίας..Ασε άσε, πάει να σκάσει η μάνα μου"
Σενάριο Β: Αποφάσισε να μετακομίσει σε δικό του σπίτι!
Σενάριο Γ: Και εσένα ρε μεγάλε τι σε νοιάζει που θα πάει?Έχεις σκοπό να καλύψεις τα έξοδα( αυτό το σενάριο παίζει να εκφραστεί μόνο σε περίπτωση έντονων νεύρων, όπου το τελευταίο που σε απασχολεί είναι να ασχοληθείς με το γείτονα. Εκεί ούτε με σένα δεν ασχολείσαι καλά καλά! Ε εκείνη τη μέρα δούλεψε το σενάριο Α το οποίο τον άφησε μαλάκα!
Η ονομασία Ζέπελιν βγήκε εντελώς αυθόρμητα μια μέρα και τελικά για την συγκεκριμένη περίπτωση των γειτόνων μου τουλάχιστον ταιριάζει γάντι! Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν ξέρουν και λεπτομέρειες από την φορολογική μου δήλωση!Για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς μου πχ, γνωρίζουν τα πάντα! Επειδή όμως είναι γνωστό πόσο μου τη δίνει η αδιακρισία στον άνθρωπο καθώς επίσης πόσο με εκνευρίζει το πισώπλατο κουτσομπολιό και επειδή το στόμα μου δεν μένει για κανένα λόγο κλειστό όταν μιλάμε για τέτοιους ανθρώπους, ααα μια καφρίλα ενίοτε την βγάζω! Όχι ότι αγχώνονται, μπα..Από το ένα αυτί μπαίνει και από άλλο βγαίνει, αλλά τουλάχιστον τους δείχνεις ότι "ρε μεγάλε σε έχω πάρει χαμπάρι, μην μου κρύβεσαι πίσω από τα στόρια) Πράγμα που εξέφρασα μια μέρα όταν παρατήρησα το κεφάλι να κρύβεται πίσω από την μπαλκονόπορτα! "Εεεε, καλησπέρα,φώναξα. Καλέ έχει τόσο καλό καιρό έξω μην κάθεσαι πίσω από το παντζούρι, κρίμα είναι"!!Έμα...
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ανθρώπων η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, γιατί τα "πόδια" για κανένα λόγο πιστέψτε με! Τα σέβη μου!


Υγ: Ενημερωτικά, αν δεν με δείς στο Σ.Κ, έχω πάει να παραλάβω τα κλειδιά του νέου διαμερίσματος στα Καλάβρυτα.. Αν αργήσω φάτε!

2 σχόλια:

Γλαύκος και Ίρις είπε...

Δε νομίζω ότι αξίζει να έχουμε άγχος για το δορυφόρο ή όποια άλλη ηλεκτρονική παρακολούθηση...είναι φανερό ότι η μύτη μπορεί να χωράει παντού και βρίσκει τον τρόπο.

mare είπε...

Άσε που μυρίζει τα πάντα, σε εκνευριστικά τέλειο βαθμό!χαχα

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.